Thursday, March 12, 2009

Penyeksaan seminggu lebih berakhir kini...

sudah seminggu lebih aku tidak melawatntya...rindukah aku??....tidak....aku bukan sahaja rindu malah aku tidak dapat hidup tanpanya...adakah dia juga merasakan apa yang kurasai..beban didada semakin berat akibat kerinduan ini....aku bakal gila jika tidak melawatnya dalam masa terdekat ini...sob...sob...sob...

memang sering aku mengalami masalah ini...tetapi tidak la se-tragis ini....makan tak lalu...tidur pun tidak lena...sering kudengari panggilannya sayup-sayup ditelingaku...walaupun hanya beberapa langkah jaraknya namun aku kaku..tidak dapat bergerak...sering juga aku terjaga malam...merindui belaiannya...namun,apa harus ku kata?..aku tidak mempunyai sebab konkrit untuk menemuinya...hati ini iri melihatkan seorang demi seorang menemui si dia..ingin benar aku menemuinya walau tiada isi untuk berbicara...huhuhu....

maka aku bertekad, masalah ini akan ku hapus once and for all...agar aku dan dia dapat bertemu dan gembira seperti sediakala....aku harus mencari penyelesaiannya..tapi apakah ia?
Shep kata "rina kata try susu..tp aku xpercaya...pas aku try, aku terus g jumpa dia"...
kata-kata shep itu terngiang-ngiang diminda ku....terus ku berlari ke 7eleven mendapatkan susu low fat dutchlady...dengan rakus aku mengoyakkan plastik yang membaluti straw susu it...sssrrruuuuttttt....abis sekotak...sekarang, kita tunggu....dan tunggu...dan tunggu....sehingga keesokkan harinya...xjalan jugak....sayur-sayuran sudah ku makan setiap hari tanpa gagal...tapi kenapa....hhhaaaaiiiihhhhh...tiba-tiba teringat aku disuatu masa dahulu...kak lis...ya, kak lis!!!!!kak lis pernah mengajarku.."Try la slimming tea orang kampung...effect dia dalam 8-10jam pastu"...aku berlari lagi...pasaraya bintang..ya...itulah dia..kedai menjual jamu-jamuan...
aku bertanya "kak...slimming tea orang kampung ade x?"..kakak itu bertanya "yang besar ke kecik"..aku pon menjawab "kecik la.."walaupon dalam mindaku ligat berfikir...ade besar kecik ke?..bukan ade 1saiz je ke?...em..xpe la..da improvise kot....sambil aku membontoti kakak itu..setibanya di rak ubat-ubatan,kakak itu menghulurkan aku sebotol kapsul "slimmatee orang kampung"..haiya..aku da agak da ade yang pelik..."kakak, bukan slimmatee la, slimming tea...utk minum tu...saye bukan nak kurus, saye nak.."terdiam aku disitu kerana malu untuk menyuarakan kerinduan...aku bertuah kerana kakak itu faham...dihulurkan kepadaku sekotak...bagaikan terpancar cahaya serona alam ke atas kotak itu...inilah dia!!!!!!!!!!!inilah yang akan membantu ku bertemu dengan si dia lagi...lekas ku bergegas pulang...masak air...xsabar rasanya...hish...kenapa la air ni lambat sangat masak...."tick" butang pada kettle itu sudah terlompat...segeraku membancuh "slimming tea orang kampung" dan ku hirup walaupun masih panas...sekarang kita tunggu....dan tunggu..dan tunggu..sehingga tanpa disedari aku telah tertidur...

terjaga aku dari tidur...jam menunjukkan pukul 2.30pagi..."slimming tea orang kampung' masih belum menunjukkan kesan...dengan perasaan kecewa..aku membancuh secawan lagi...dan kembali ke katil...

12march2009...jam 7.49pagi..
yes!!!!!!!!!!!!!!!!!"slimming tea orang kampung" memang berkesan...aku bangkit dari pembaringan..berlari aku mendapatkannya..aku amat rindu padanya...airmata yang ingin menderu keluar ku kekang..ini bukan masanya untuk menangis....

terima kasih "slimming tea orang kampung"...keranamu, kami bertemu lagi setelah sekian lama....aku syorkan kepada semua yang mengalami masalah yang sama, cubalah "SLIMMING TEA ORANGKAMPUNG"...ia tidak pernah mngecewakanku....

4 comments:

  1. mungkin kepulanganku membuatkan perut hg gembira kot

    ReplyDelete
  2. masalahnye..br skrg aku tau hg da pulang...
    ke perut aku ade sixth sense..ooouuuuuu

    ReplyDelete
  3. haha..babi wei..ayat novel..

    ReplyDelete
  4. tme kasih....hahahah
    yang baik kita ambil..
    yang burok kita buang..kn wanek?

    ReplyDelete